Jobba hos oss

 

Familjeföretaget Baseco är marknadsledande i Sverige på massiva trägolv och paneler av hög kvalitet. Vi finns i Sorsele, med skogen och fjället nära. Varje dag bygger vi vidare på en genuin hantverkstradition som präglas av kärleken till träet och omsorg om varje detalj, från nedtorkning till hyvling och ytbehandling. Den senvuxna lappländska furan är vår grund, men vårt sortiment inspireras ständigt av omvärlden och utvecklas hela tiden. Idag innefattar det ett brett utbud av golv, paneler, stugor och pellets. Våra produkter säljs både via återförsäljare och vår egen webbshop till alla runt om i världen som precis som vi har kvalitet närmast hjärtat.

__________________________

PLATSANNONSER

__________________________

Kundadministratör, heltid

Vi fortsätter växa och utökar vårt team på kontoret i Sorsele. Nu söker vi en utåtriktad kundadministratör som vill vara den första kontakten med företagets kunder och representera Basecos växande varumärke.

Baseco fortsätter ta marknadsandelar och vi utvecklas starkt inom vår bransch. Här finns därför stora möjligheter till personlig och professionell utveckling för dig med ambitioner. Här jobbar du i ett engagerat team där allas röster lika viktiga.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Administrativa uppgifter, till exempel ta emot order via telefon eller mejl, lämna offerter och svara på enklare frågor kring våra produkter
  • Att stötta våra resande säljare i deras arbete genom att skicka ut broschyrer och varuprover
  • Att vara delaktig i bokning och planering av godstransport och hantering av fraktsedlar

Vi söker dig som har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och har god datorvana. Vi tror att du är en positiv, social, serviceinriktad och engagerad person som trivs med kundkontakt. Du gillar att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och att jobba i högt tempo. Erfarenhet av affärssystemet Monitor är meriterande, men inget krav.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till jobb@baseco.se märkt med ”Kundadmin”, senast den 22 maj. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Anställningsstart är snarast eller enligt överenskommelse.

Eventuella frågor tas med Patrik Abrahamsson på patrik@baseco.se eller 0952-550 16

__________________________

Ekonom, heltid

Nu söker vi en ekonom som förstärker vårt administrativa team på kontoret i Sorsele. Här kommer du att arbeta med bolagen i koncernen som tillsammans sysselsätter över 30 anställda. I koncernen ingår även skidanläggningen Nalovardo samt fastighetsutvecklingsbolaget Bräskafors. Två mindre verksamheter som växer för varje år.

Vi erbjuder en spännande arbetsplats i utveckling och att tillhöra ett team med stora visioner. Här är allas röst lika viktig och vi ser balansen mellan arbete och fritid som en självklarhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Fakturering, kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande bokföring, redovisning, avstämningar
  • Redovisning av moms, skatt, arbetsgivaravgifter
  • Löneadministration och löneutbetalningar

Vi tror att du är noggrann, självgående och flexibel, och att det för dig är självklart med samarbete. Erfarenhet från liknande jobb är meriterande, och du får gärna ha eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande.

Tjänsten är heltid men deltid kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.
Skicka in din ansökan senast den 30 april till jobb@baseco.se.

Vid frågor kontakta VD Marcus Abrahamsson på marcus@baseco.se eller 0952-550 12

__________________________

Träindustriarbetare, heltid

Arbetsuppgifterna kommer till största del att bestå i att arbeta som maskinoperatör inom tillverkning av golv och paneler inom områdena paketering, hyvleri och ytbehandling. Uppgifterna kan vara varierande så att vara flexibel är en bra egenskap.

Vi värderar kvaliteten på våra produkter högt, så noggrannhet och bra ordningssinne är
egenskaper vi värdesätter.

Körplanering, arbetsrapportering och även inställningar i vissa maskiner sker i datorer så viss datorvana är en
fördel. Du talar och förstår svenska.

Erfarenhet av tidigare jobb inom träindustri och innehav av truckkort är
meriterande men inget krav. Du blir upplärd på plats av våra erfarna medarbetare.

Som person är du flexibel, noggrann, samarbetsvillig och arbetar bra både i grupp och självständigt.

Arbetstid: Heltid, dagtid 7–16.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV per mail till jobb@baseco.se, märkt med ”Fabrik 2023”.

Vi gör löpande urval så sök gärna omgående, och senast 16/4

Ev. frågor till Marcus 0952-550 12 eller marcus@baseco.se

 

 

 

 

Möt våra medarbetare

Vår son ska få en bra uppväxt, tänkte Henri och Elin. En sån som de själva hade. Henri som är från Umeå, men en bit utanför visste ungefär hur det var att bo på landet. Och Elin var ju från Sorsele så hon visste precis.

Lugnet, säger Henri. Och att man hejar på varann då man möts. Stannar och pratar till och med. Givetvis ska det vara så. Det var som att flytta hem, tillbaka till barndomen. Att ha nära till allt, inte minst nära till naturen.

– Sorsele kan kanske ha bästa förutsättningarna för längdskidor, slår Henri fast. Man har tre mil spår bara i anslutning till samhället. Och någon mil till uppe på Nalovardo. På vårvintern kan man ju dessutom åka på vilket skoterspår som helst och då kan man få ihop många mil, skrattar Henri.

Själv kör han dock inte skoter. Inte mer än nödvändigt, om man ska någonstans med familjen eller släkten. Då får de låna.
– Jag har faktiskt tagit skoterkortet, men det är en dyr hobby, tycker jag. Men det finns ju andra intressen som jag hittat sedan vi flyttade hit. Främst skidor och löpning. Det är ju så enkelt att få sig ut.

Musiken finns kvar. Gitarrspelandet som trubadur eller i band. Men discgolfen fick han lämna i Umeå. 
– Men då blir det desto roligare när jag är i stan och hälsar på och får göra en runda med kompisarna, säger han och låter helt obekymrad över de långa uppehållen mellan kasten.

På jobbet har fokus legat på att ta fram färgen stengrå. Alltså stengrå som i exakt rätt stengrå. Henri jobbar förstås på måleriet på Baseco.
– Grå är speciellt. Det är så små skillnader som avgör om det blir rätt färg till slut och man vet inte hur det blir förrän färgen torkat och man ser den i sitt rätta ljus. Just stengrå har så mycket djup och kontrast, så det är favoriten just nu.

2015 föddes sonen. 2016 gick flyttlasset. Och Henri hann vara en dag i Sorsele innan han började på fabriken. En arbetsplats där han provat på många arbetsuppgifter, men just nu alltså måleriet. 
– Det passar mig perfekt. Man får använda så många sidor av sin kunskap, säger den färgstarke fd umebon som älskar stämningen på fabriken. Och att man i Sorsele hälsar på varandra.

 

Livet här uppe i snörika barrskogen är speciellt. Eller alldeles normalt. För om man gillar en familjär stämning, men samtidigt älskar att få tid för sig själv eller ha alla nödvändigheter inom räckhåll, men naturen bara sekunder från ytterdörren, då är man på rätt ställe. I Sorsele. På Baseco.

Så tänkte och tänker Åsa, stockholmstjejen som studerade glaciologi och hamnade på Svalbard. Det var där hon fick känslan för naturen. Så när flytten tillbaka till Sverige skulle göras vändes blickarna mot norra Sverige. Och där på gränsen mellan Norr- och Västerbotten är där vi hittar Åsa idag. Ensam, men tillsammans med byborna. Och tillsammans med arbetskamraterna på Baseco.

"Det är så härligt här. En familjär stämning och jordnära människor. Här tittar inte folk konstigt på mig då jag säger att jag vill bo för mig själv, nära skogen och ha mycket snö!"

Åsa jobbar med order och logistik, en mycket viktig del av den dagliga verksamheten på fabriken. Många löpmeter norrländska trävaror ska spridas över världen. Ordrar från förväntansfulla människor, på väg att skapa livskvalitet i hem och fritidshus, ska behandlas med omsorg.

"Jag har en bakgrund inom logistik från min tid i Stockholm och jag gillar verkligen det här jobbet. Här är det mycket att göra, men samtidigt lugn stämning. Varierande uppgifter, men samtidigt stabilt och tryggt."

Motsatser som skapar en helhet. Perfekt för en som älskar människor och gillar att vara ensam.