Jobba hos oss

 

Familjeföretaget Baseco är marknadsledande i Sverige på massiva trägolv och paneler av hög kvalitet. Vi finns i Sorsele, med skogen och fjället nära. Varje dag bygger vi vidare på en genuin hantverkstradition som präglas av kärleken till träet och omsorg om varje detalj, från nedtorkning till hyvling och ytbehandling. Den senvuxna lappländska furan är vår grund, men vårt sortiment inspireras ständigt av omvärlden och utvecklas hela tiden. Idag innefattar det ett brett utbud av golv, paneler, stugor och pellets. Våra produkter säljs både via återförsäljare och vår egen webbshop till alla runt om i världen som precis som vi har kvalitet närmast hjärtat.

__________________________

PLATSANNONSER

__________________________

Just nu har vi inte några tillgängliga tjänster.

Vi välkomnar alltid spontana ansökningar, så skicka ett mail med CV och
personligt brev ifall du är intresserad att jobba hos oss. Maila till jobb@baseco.se.

__________________________

 

Möt våra medarbetare

Vår son ska få en bra uppväxt, tänkte Henri och Elin. En sån som de själva hade. Henri som är från Umeå, men en bit utanför visste ungefär hur det var att bo på landet. Och Elin var ju från Sorsele så hon visste precis.

Lugnet, säger Henri. Och att man hejar på varann då man möts. Stannar och pratar till och med. Givetvis ska det vara så. Det var som att flytta hem, tillbaka till barndomen. Att ha nära till allt, inte minst nära till naturen.

– Sorsele kan kanske ha bästa förutsättningarna för längdskidor, slår Henri fast. Man har tre mil spår bara i anslutning till samhället. Och någon mil till uppe på Nalovardo. På vårvintern kan man ju dessutom åka på vilket skoterspår som helst och då kan man få ihop många mil, skrattar Henri.

Själv kör han dock inte skoter. Inte mer än nödvändigt, om man ska någonstans med familjen eller släkten. Då får de låna.
– Jag har faktiskt tagit skoterkortet, men det är en dyr hobby, tycker jag. Men det finns ju andra intressen som jag hittat sedan vi flyttade hit. Främst skidor och löpning. Det är ju så enkelt att få sig ut.

Musiken finns kvar. Gitarrspelandet som trubadur eller i band. Men discgolfen fick han lämna i Umeå. 
– Men då blir det desto roligare när jag är i stan och hälsar på och får göra en runda med kompisarna, säger han och låter helt obekymrad över de långa uppehållen mellan kasten.

På jobbet har fokus legat på att ta fram färgen stengrå. Alltså stengrå som i exakt rätt stengrå. Henri jobbar förstås på måleriet på Baseco.
– Grå är speciellt. Det är så små skillnader som avgör om det blir rätt färg till slut och man vet inte hur det blir förrän färgen torkat och man ser den i sitt rätta ljus. Just stengrå har så mycket djup och kontrast, så det är favoriten just nu.

2015 föddes sonen. 2016 gick flyttlasset. Och Henri hann vara en dag i Sorsele innan han började på fabriken. En arbetsplats där han provat på många arbetsuppgifter, men just nu alltså måleriet. 
– Det passar mig perfekt. Man får använda så många sidor av sin kunskap, säger den färgstarke fd umebon som älskar stämningen på fabriken. Och att man i Sorsele hälsar på varandra.

 

Livet här uppe i snörika barrskogen är speciellt. Eller alldeles normalt. För om man gillar en familjär stämning, men samtidigt älskar att få tid för sig själv eller ha alla nödvändigheter inom räckhåll, men naturen bara sekunder från ytterdörren, då är man på rätt ställe. I Sorsele. På Baseco.

Så tänkte och tänker Åsa, stockholmstjejen som studerade glaciologi och hamnade på Svalbard. Det var där hon fick känslan för naturen. Så när flytten tillbaka till Sverige skulle göras vändes blickarna mot norra Sverige. Och där på gränsen mellan Norr- och Västerbotten är där vi hittar Åsa idag. Ensam, men tillsammans med byborna. Och tillsammans med arbetskamraterna på Baseco.

"Det är så härligt här. En familjär stämning och jordnära människor. Här tittar inte folk konstigt på mig då jag säger att jag vill bo för mig själv, nära skogen och ha mycket snö!"

Åsa jobbar med order och logistik, en mycket viktig del av den dagliga verksamheten på fabriken. Många löpmeter norrländska trävaror ska spridas över världen. Ordrar från förväntansfulla människor, på väg att skapa livskvalitet i hem och fritidshus, ska behandlas med omsorg.

"Jag har en bakgrund inom logistik från min tid i Stockholm och jag gillar verkligen det här jobbet. Här är det mycket att göra, men samtidigt lugn stämning. Varierande uppgifter, men samtidigt stabilt och tryggt."

Motsatser som skapar en helhet. Perfekt för en som älskar människor och gillar att vara ensam.