Varför Baseco

Varför Baseco

Fyra fundamentala skäl att välja Baseco massiva trägolv.
Vad ska man egentligen tänka på när man ska köpa ett riktigt högkvalitativt massivt trägolv? En hel del faktiskt, något som också gett våra Baseco-golv den starka ställning och det goda rykte som de har idag. Samtidigt strävar man ju som köpare alltid efter att göra sina val så enkla och rationella som möjligt. Därför har vi tagit fram nedanstående ”golvlathund” med de starkaste skälen till att välja ett massivt trägolv från Baseco.

1. Råvaran är både mjuk- och hårdvaran
Alla Baseco-golv görs av den unika råvara som vi bokstavligen har runt knuten, det vill säga senvuxna norrländska träd. Långsamväxande kanske är ett ännu bättre ord eftersom det är det som ger vår råvara så fantastiska egenskaper. Tack vare våra långa och kalla vintrar växer träden här betydligt långsammare än söderut. Det ger ett trä med täta årsringar, vilket i sin tur ger ett mycket hårt virke. Resten av ekvationen är enkel: Det hårda virket ger ett stabilt och tåligt golv som håller i generationer – dessutom med en genuin känsla som både du och dina fötter kommer att älska!

2. Lika möbeltorrt som det finaste matsalsbord
En väldigt viktig del i vår golvtillverkning är torkningen. Vi torkar nämligen virket långsamt tills det är möbeltorrt. Det vill säga tills det har en fuktkvot på ca 8 %, till skillnad från vanligt byggvirke som ligger på ca 16-18 %. Resultatet blir enormt formstabilt virke. Och ett golv som inte spricker eller rör sig. Eller som vi på Baseco brukar säga: Lagt golv ligger!

3. Ingen golvbräda slipper undan
Med en så fin råvara vill vi förstås aldrig kompromissa med kvaliteten på slutprodukten, det färdiglagda golvet. Därför granskar vi varje producerad golvbräda manuellt, för hand alltså. Vi kontrollerar allt från eventuella vridningar och sprickor till kvistar och kvisturslag. Utifrån denna strikta kontroll delas golvbrädorna upp i två sorteringar: Standard (A) och Ekonomi (B). Den manuella granskningen är en kvalitetssäkring som vi aldrig kommer att tumma på.

4. Nästan obegripligt bra vaxbehandling
Vi blir inte sura om någon kallar våra noggranna kontroller för gammalmodiga. Men faktum är att vi samtidigt ligger längst fram när det gäller produktutvecklingen av trägolv. Ett bra exempel är vår behandling av golven med hårdvaxolja som ger flera fördelar: Det gör så att träet bevarar sitt naturliga utseende och varma, sköna känsla. Dessutom blir golvet mycket mer lättskött och smutsavvisande. Om du t ex råkar spilla rödvin på golvet så kan du t o m låta fläckarna torka in och ta bort dem nästa dag utan konsekvenser. Så effektiv är behandlingen!