555x555_Finsagad_obeh

Möbeltorr och formstabil

Vi tillämpar samma filosofi i tillverkningen av våra paneler som för våra golv. Det betyder att du kan räkna med virke av finare sortering och nedtorkning till möbeltorr nivå – faktorer som bidrar till hög passform. På så sätt får du paneler som är formstabila och enkla att montera. Vi strävar alltid efter att ge dig som kund gedigen kvalitet från Lappland.

1. Torrhetsgaranti
Vi kan garantera att fuktkvoten i våra paneler är cirka 8 %.
Vanligaste fuktkvoterna på marknaden är 12-14 %. Vi förpackar våra paneler i kraftig krympplast som säkerställer torrheten hela vägen från produktion till kund.

2. Råvara
Råvaran vi använder till våra paneler är av den lappländska senvuxna furan som ger ett mycket högkvalitativt virke, vilket bidrar till den höga formstabiliteten i våra produkter.

3. Formstabilitet
Basecos panel är ordentligt nedtorkad, så kallad möbeltorr, och betydlig mer formstabil än de flesta andra paneler i bygghandeln. Tillsammans med den större mängden kärnvirke skyddar nedtorkningen mot skevhet, kupning och andra formförändringar.

4. Minimal krympning
En fuktkvot på 8 % är en beprövad nivå som minimerar krympning speciellt under den kallare och torrare perioden av året.
När den fuktigheten är riktigt låg inomhus så krymper vår möbeltorra panel bara hälften så mycket som en panel som har en fuktkvot på 14 %, som är det vanliga i bygghandeln.

5. Bredare sortiment
Eftersom vi har minimerat rörelsen i träet så kan vi erbjuda paneler i bredder upp till 170 mm.

6. Ytbehandling
Möbeltorra paneler tar emot en ytbehandling bättre, viket ger en jämnare nyans. Köper du till exempel en vitpigmenterad panel från Baseco så innebär det att du får en vitare och renare färgton.

7. Står emot förändringar i färg och struktur
Alla paneler åldras över tid. En möbeltorr panel från Baseco åldras långsammare och behåller sin färg och struktur längre.

8. Finish och passform
Vi har hög finish på den hyvlade panelen. Vi slipar våra hyvelstål med täta intervaller och panelen produceras i en hastighet som ger den bästa ytan. Noggrannhet genom hela produktionskedjan ger lättmonterade paneler med hög nivå när det gäller passform.